Η ανυπόφορη πλευρά του Airbnb…

Το σάιτ House Method, που ρώτησε περισσότερους από 1.000 επισκέπτες της Airbnb και 100 ιδιοκτήτες για να μάθει τι ακριβώς συμβαίνει στο παρασκήνιο των ενοικιάσεων, κατέληξε στο συμπέρασμα πως οι πρώτοι μπορούν να γίνουν ιδιαιτέρως «απαίσιοι», αν και σίγουρα όχι όλοι.

Από ενοχλητικά κατοικίδια μέχρι διάφορα αλλόκοτα περιστατικά, η έρευνα έδειξε πως η εμπειρίες της Airbnb μπορεί να εξελιχθούν τόσο άσχημα που σχεδόν οι μισοί (48 τοις εκατό) οικοδεσπότες έχουν σκεφτεί «να κάνουν εμετό» λόγω της απαίσιας συμπεριφοράς των επισκεπτών, ενώ το 22% έχει ήδη σταματήσει να ενοικιάζει κάποιο κατάλυμα γι’ αυτό το λόγο.

Η πιο εξοργιστική ενέργεια, την οποία παραδέχθηκε πως κάνει το 41% των επισκεπτών είναι να αφήνουν το air condition ανοιχτό όταν λείπουν κατά τη διάρκεια της ημέρας. Εξίσου εξοργιστικό χαρακτηρίστηκε το ότι το 15% δε διαβάζει τις οδηγίες check-in του ιδιοκτήτη και το ότι αλλάζουν την ημερομηνία άφιξης την τελευταία στιγμή (επίσης 15 τοις εκατό)

1381562_airbnb-confessions_asset1-width800height1708-png

Σχεδόν το 13% παραδέχεται πως βάζει κρυφά επιπλέον επισκέπτες σε μια προσπάθεια να αποφύγουν το επιπλέον κόστος σε τέτοια περίπτωση, το 12% είπε πως στέλνει πολύ συχνά μηνύματα στον ιδιοκτήτη και το 8% πως παραβλέπει τους κανόνες στο πώς να χρησιμοποιεί το χώρο.

Κάτι που εξοργίζει επίσης τους περισσότερους ιδιοκτήτες είναι το πως οι επισκέπτες κάνουν σεξ στους χώρους, αλλά δεν περιορίζονται μόνο στην κρεβατοκάμαρα. Πάνω από τους μισούς επισκέπτες είπαν πως κάνουν σεξ όσο μένουν σε Airbnb (53 τοις εκατό), και κάποιοι το κάνουν στο σαλόνι, στην τραπεζαρία ακόμη και στην κουζίνα. Το 32% των πελατών παραδέχθηκαν μάλιστα πως αφήνουν «σωματικά υγρά» στα σεντόνια. Τα συνηθέστερα μέρη για σεξ εκτός κρεβατοκάμαρας ήταν το ντους (28 τοις εκατό), ο καναπές (22.5 τοις εκατό), η μπανιέρα (10 τοις εκατό) και η κουζίνα (7 τοις εκατό).

1381564_airbnb-confessions_asset2-1-width1400height1363-png

πηγή: http://m.lifo.gr/

Σχολιάστε

Design a site like this with WordPress.com
Ξεκινήστε
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close